Karabük’te , sürücü belgesi daha önceden daimi olarak iptal edilen ve 2.18 promil alkollü olduğu belirlenen aday sürücü M.Ö., park halindeki 3 araca çarpıp su tahliye kanalına uçtu. Sürücüye ve araç sahibine toplam 265 bin lira idari para cezası uygulandı.
Kaza, sabah saat 07.39 sıralarında Ergenekon Mahallesi, Nilüfer Sokak üzerindeki bir marketin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 75. Yıl Kavşağı yönüne seyir halinde olan M.Ö. idaresindeki 37 ACK 487 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.
PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPIP KANALA DÜŞTÜ
Savrulan otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 74 ABG 374 ve 06 GGR 88 plakalı otomobillere arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle fırlayan bir demir parçası, o sırada bölgede park halinde olan 34 AHL 302 plakalı üçüncü bir aracın kapısına isabet ederek hasara yol açtı. Hızını alamayan otomobil, savrularak yol ortasındaki su tahliye kanalına düştü.
HEM ALKOLLÜ HEM EHLİYETİ İPTAL EDİLMİŞ
İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kazadan yara almadan kurtulan M.Ö.’nün yapılan kontrolünde; aday sürücü olduğu, ancak sürücü belgesinin daha önceden daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Alkol testinde ise sürücünün 2.18 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.
CEZA YAĞDI: TOPLAM 265 BİN LİRA
Polis ekipleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48/5 (Alkollü araç kullanmak) ve 36/3-c (Sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak) maddeleri gereğince sürücü M.Ö.’ye 225 bin lira, araç sahibine ise 40 bin lira olmak üzere toplam 265 bin lira para cezası uyguladı.
ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Sürücü M.Ö., Türk Ceza Kanunu’nun 179/3 maddesi uyarınca “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlem yapılmak üzere 3 Nisan Şehit Nazif Topsakal Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi. Su tahliye kanalından çıkarılan otomobil, çekici marifetiyle yediemin otoparkına çekildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: